top of page

A refugee- The new friend in our doorsteps - νέο σχέδιο eTwinning

A refugee- The new friend in our doorsteps ονομάζεται το νέο σχέδιο eTwinning που υλοποιεί το 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων την τρέχουσα σχολική χρονιά, με εταίρους το Istituto Compresivo Anzio III της Ιταλίας, το Farabi İlkokulu, Tuzla της Τουρκίας, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης Αττικής. Για την έναρξή του, ως kick off event, είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε χθες την EXPEDUCOM team και την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης κυρία Μαρίνα Τζακώστα όπου παρουσίασαν την παράσταση κουκλοθεάτρου "Η ιστορία ενός πρόσφυγα". Το EXPEDUCOM είναι ένα σχέδιο Erasmus+ 2014-2016. Στόχος του προγράμματος ήταν να ικανοποιήσει τις ανάγκες ανάπτυξης και ενσωμάτωσης καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών σχετιζόμενων με τη βιωματική προσέγγιση στην εκπαίδευση παιδιών 3-12 ετών. Επιπλέον στόχος του προγράμματος ήταν η ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ των εν ενεργεία αλλά και των μελλοντικών εκπαιδευτικών δημιουργώντας ένα παιδαγωγικό εγχειρίδιο βιωματικής διδασκαλίας, ανοιχτά εκπαιδευτικά εργαλεία, πραγματικές/ ρεαλιστικές μελέτες περίπτωσης ώστε να βελτιωθούν οι επαγγελματικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, τα αναλυτικά προγράμματα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Η ομάδα των εταίρων αποτελείται από 9 ιδρύματα: 3 παιδαγωγικές ακαδημίες από τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Ολλανδία, 4 παν/μιακά Τμήματα από την Τουρκία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα, ένα δημοτικό σχολείο και ένα νηπιαγωγείο από τη Λιθουανία. Όλοι οι εταίροι συνεργάστηκαν με νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στις χώρες τους καθώς και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ την κυρία Τζακώστα και την ομάδα της για την τόσο δημιουργική ημέρα! Τα νήπιά μας με τη συμμετοχή τους σε βιωματικές δράσεις, ενεργοποίησαν το ενδιαφέρον τους για το θέμα που θα υλοποιείται ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ με τα άλλα σχολεία για τους επόμενους πέντε μήνες.

Χαρακτηριστικά άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχεία
Ερευνώντας με ετικέτες
bottom of page