top of page

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική στο 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων

Η εκπαιδευτική ρομποτική (Robotics) είναι κλάδος της τεχνολογίας που ασχολείται με τη σχεδίαση, την ανάπτυξη και τη μελέτη ρομπότ. Η επιστήμη της Ρομποτικής αποτελεί συνδυασμό πολλών άλλων επιστημών, κυρίως δε της πληροφορικής, της ηλεκτρονικής και της μηχανολογίας. Η λέξη ρομπότ (Robot) προέρχεται από το Σλαβικό robota που σημαίνει εργασία. Τα ρομπότ είναι αυτόματες μηχανές με προγραμματισμένη συμπεριφορά.

Η Ρομποτική αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Παγκόσμιας Εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Τα παιδιά όταν σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες σε τομείς όπως τα μαθηματικά , η φυσική , η τεχνολογία , η τέχνη, το περιβάλλον, η κοινωνία κ.ά. Η Εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα , στο συναισθηματικό και στο κοινωνικό.

Στο 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων με τη νέα χρονιά και αφόρμηση το ρομπότ- ποντικάκι που έφερε μαθητής μας, έχουμε ξεκινήσει εισαγωγικές δραστηριότητες ρομποτικής όπου αποτελεί κύριο θέμα της ελληνικής συμμετοχής στο σχέδιο ERASMUS+/KA229 HYPATIA IN PRESCHOOL ACTIVITIES προκειμένου να διαμοιράσει την εμπειρία της και να εκπαιδεύσει τους εταίρους της το Μάϊο του 2019 κατά την εδώ εκπαιδευτική επίσκεψή τους.

Για όσα υλοποιήσουμε θα ενημερώνεστε.

Όσα προηγήθηκαν στα στιγμιότυπα που ακολουθούν

Χαρακτηριστικά άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχεία
Ερευνώντας με ετικέτες
bottom of page