top of page

O κήπος μας... αναγεννιέται...

Ο σχολικός κήπος αναδεικνύεται ως ένα πολυσχιδές περιβάλλον μάθησης, που ικανοποιεί τις βασικές αρχές των αλληλεπιδραστικών θεωριών μάθησης ενώ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Προωθεί δε, βασικές επιδιώξεις της σύγχρονης εκπαίδευσης (Εννοιολογική Κατανόηση, Εμπειρίες από το Φυσικό Κόσμο, Δεξιότητες Επιστημονικής Μεθόδου, Συλλογιστικές Στρατηγικές, Κατανόηση Φύσης της Επιστήμης, Σύνδεση του Σχολείου με την Κοινότητα, Συλλογική Δράση) (Πέτρου & Κορφιάτης, 2015).

Ωστόσο, ένας σχολικός κήπος από μόνος του δεν είναι παρά ένα διακοσμητικό στοιχείο της αυλής. Είναι ο τρόπος δραστηριοποίησης των μαθητών και η υλοποίηση των κατάλληλων δραστηριοτήτων που θα μετατρέψει το σχολικό κήπο σε καινοτόμο χώρο μάθησης (Πέτρου & Κορφιάτης, 2015).

Έτσι και εμείς την Πέμπτη 10 Μαΐου 2019 με την άνοιξη στο κατώφλι μας επιχειρήσαμε την ανανέωση του κήπου μας, μετατρέποντας τον σε χώρο μάθησης ως μέρος του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο "Ο κήπος μας ανανεώνεται... ".. Με την υποστήριξη του τμήματος Πρασίνου και της κας Τσιραντωνάκη Μαρίας και γονιού του νηπιαγωγείου μας, τα νήπιά μας φύτευσαν νέα βότανα και όμορφα λουλούδια. Η δράση αυτή καταγράφηκε από τα ίδια με την παρατήρηση της φύσης και την ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων από το πλήθος ερεθισμάτων, οπτικών, ακουστικών, γνωστικών και συναισθηματικών, που έχουν εξαιρετική εκπαιδευτική αξία.

Περισσότερα στις φωτογραφίες

Χαρακτηριστικά άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχεία
Ερευνώντας με ετικέτες
bottom of page