top of page

Outdoor Classroom Day 2019-Συμμετοχή 11ου Νηπιαγωγείου Χανίων

Mε το σύνθημα "Είμαστε σε αποστολή να αλλάξουμε τον κόσμο και να δώσουμε στα παιδιά πίσω την παιδικότητά τους", συμμετείχαμε και εμείς στην Ημέρα Ανοικτών Σχολικών Δραστηριοτήτων 2019, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, με δράση στον κήπο του νηπιαγωγείου μας.

Η πανευρωπαϊκή αυτή δράση στηρίζεται στο σκεπτικό

" Θέλουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν ότι η δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους είναι εξίσου σημαντικές για την ανάπτυξη των παιδιών, όπως η εκμάθηση της ανάγνωσης και της γραφής. Θέλουμε να δείξουμε πώς η μάθηση έξω από την τάξη εμπλέκεται και διεγείρει τα παιδιά με θεαματικούς τρόπους. Θέλουμε όλοι να καταλάβουν ότι το υπαίθριο παιχνίδι είναι το κλειδί για τη βελτίωση της υγείας, ευεξίας και ευτυχίας των παιδιών. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι το υπαίθριο παιχνίδι δεν είναι «ωραίο να υπάρχει», είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των παιδιών".

Υποστηρίζοντας κι εμείς ένθερμα ότι το παιχνίδι δεν είναι μόνο το επίκεντρο της παιδικής απόλαυσης, αλλά διδάσκει κρίσιμες δεξιότητες ζωής όπως η επίλυση προβλημάτων, η ομαδική εργασία και η δημιουργικότητα, αποφασίσαμε να φυτέψουμε τους ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ που μας είχε δώσει πρόσφατα το ERYAMAN TURKKENT ILKOKULU της Άγκυρας, Τουρκία. Τα παιδιά με πολύ όρεξη, διάθεση και προσφορά, φύτεψαν στους σπόρους και καταγράφουν την ανάπτυξη τους σε ημερολόγιο..

H δράση μας δημοσιεύτηκε στο instagram της Πανευρωπαϊκής αυτής δράσης

https://www.instagram.com/explore/tags/outdoorclassroomday/?hl=el

Το πιστοποιητικό της συμμετοχής

https://outdoorclassroomday.com/resource/outdoor-classroom-day-certificate/

και συνεχίζουμε...

Χαρακτηριστικά άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχεία
Ερευνώντας με ετικέτες
bottom of page