top of page

Dis.Co Codi. (Discovering Collaborative Coding)- Ένα σχέδιο eTwinning για το σχολικό έτος 2019-2020

Έχοντας ήδη ξεκινήσει τις δραστηριότητές μας στο 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων, για το σχέδιο eTwinning με τίτλο Dis.Co Codi. (Discovering Collaborative Coding) και εταίρο μας το Istituto Comprensivo Anzio III της Ιταλίας, εισάγουμε τα νήπιά μας στον προγραμματισμό.

Ανακαλύπτουμε βήμα βήμα, πώς μπορούν να προγραμματιστούν τα ανθρώπινα ρομπότ από μοτίβα και ενέργειες στα δεδομένα. Τα μικρά παιδιά χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη για να κατανοήσουν βιωματικά τη λειτουργία ενός ρομπότ. Αυτό το παιχνίδι των ανθρώπινων ρομπότ τα εισάγει στον προγραμματισμό και παίζεται σε ζεύγη. Ο ένας είναι ο άνθρωπος και ο άλλος είναι το ρομπότ. Ο άνθρωπος δίνει την κωδικοποίηση στο ρομπότ και το ρομπότ πρέπει να ενεργήσει. Έτσι τα παιδιά συνεργάζονται μεταξύ τους εντοπίζοντας, αναλύοντας και εφαρμόζοντας πιθανές λύσεις με στόχο την επίτευξη του αποδοτικότερου και αποτελεσματικότερου συνδυασμού βημάτων.Οι δραστηριότητες αυτές ορίζουν τον κώδικα ως γλώσσα για υπολογιστές και υποστηρίζουν την κατανόηση της βοήθειας μέσω της διδασκαλίας, της συνεργασίας, της ανταλλαγής και της θέσης ερωτήσεων και δεδομένων.

Το σχέδιο εντάσσεται στη δράση STEM 2.0 της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning χορηγώντας εξοπλισμό και εκπαίδευση με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογων projects, προσανατολισμένα στη μέθοδο STEM.

Χαρακτηριστικά άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχεία
Ερευνώντας με ετικέτες
bottom of page