top of page

Ο "Γάμος του Δράκου"- παράσταση Καραγκιόζη

Με την παράσταση Καραγκιόζη από το Νίκο Μπλαζάκη τα νήπια του 11ου Νηπιαγωγείου Χανίων, ήρθαν σε πρώτη επαφή με το θέατρο Σκιών στο πλαίσιο της θεματικής "Φως και Σκιά" του σχεδίου ERASMUS+/KA229 HYPATIA IN PRESCHOOL ACTIVITIES, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.

Τίτλος της Ο γάμος του Δράκοντα και βασίζεται σ’ ένα Σητειακό παραμύθι. Η υπόθεση εκτυλίσσεται όταν ο Δράκοντας συλλαμβάνει τον γέρο-Σήφη να κυνηγά στην περιοχή του και για να μην καταστρέψει το χωριό ζητά ως αντάλλαγμα την κόρη του. Θλιμμένος ο γέρος εξηγεί το συμβάν στη γυναίκα και την κόρη του και η κοπέλα δέχεται να παντρευτεί τον Δράκοντα. Τα νέα φτάνουν στη μητέρα του Δράκου και για να γίνει η νύφη γνήσια δρακόντισσα, την ποτίζει μαγικό φίλτρο ώστε η ομορφιά και το τραγούδι της να παρασέρνει τους νέους και μόλις πέσουν στην παγίδα να γίνεται δρακόντισσα και να τους τρώει. Ενας νέος περαστικός μαθαίνει το γεγονός και αποφασίζει να ελευθερώσει την κοπέλα αλλά και το χωριό από το κακό.

Η πλοκή του παραμυθιού και οι ικανότητες του Χανιώτη Καραγκιοζοπαίχτη κράτησαν το ενδιαφέρον των νηπίων αμείωτο με πολλές στιγμές αλληλεπίδρασης και συμμετοχής.

Ευχαριστούμε πολύ τον κο Νίκο και την κα Ελευθερία Μπλαζάκη για την εμπειρία αυτή!

Χαρακτηριστικά άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχεία
Ερευνώντας με ετικέτες
bottom of page