top of page

Σχολείο STEM

Μετά από μία επίπονη διαδικασία με αυστηρά κριτήρια και τεκμηρίωση για τη στρατηγική που ακολουθούμε στο 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων σχετικά με το STEM, τιμηθήκαμε με την ετικέτα σχολείου STEM που μας κάνει υπερήφανους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!

Ένα σχολείο STEM ορίζεται ως σχολείο με σαφή στρατηγική STEM, που χαρακτηρίζεται από διαφορετικά βασικά στοιχεία και κριτήρια.

Αυτός ο ορισμός είναι το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής έκθεσης για τα σχολεία STEM, η οποία βασίζεται σε μια τεράστια βιβλιογραφική ανασκόπηση και μια διεξοδική διαδικασία διαβούλευσης με τέσσερις ομάδες βασικών ενδιαφερομένων μερών στον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM). Οι κύριοι ενδιαφερόμενοι είναι τα σχολεία, οι δάσκαλοι STEM, τα Υπουργεία Παιδείας και οι Βιομηχανίες STEM.

Τα κριτήρια της έκθεσης για τα "σχολεία STEM" προσδιορίζουν βασικούς τομείς που μπορούν να βοηθήσουν τα σχολεία να προχωρήσουν και να έχουν μια σαφέστερη στρατηγική για την εκπαίδευση STEM.

Συγκεκριμένα, οι βασικοί τομείς σχετίζονται με την διδασκαλία, το πρόγραμμα σπουδών, την αξιολόγηση, το προσωπικό, την ηγεσία του σχολείου, τις κοινωνικές συνδέσεις του σχολείου και την υποδομή του σχολείου.

Το STEM School Label συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Συμφωνία επιχορήγησης Ν. 2017-1-BE02-KA201-034748) και συντονίζεται από το European Schoolnet.

Χαρακτηριστικά άρθρα
Πρόσφατα άρθρα
Αρχεία
Ερευνώντας με ετικέτες
bottom of page